Useimmin kysytyt kysymykset

1. Mikä Järjestötietopalvelu on?

Järjestötietopalvelu (JTP) on Pohjois-Suomen yhdistysten yhteinen tiedotuskanava, jonka käyttäminen on yhdistyksille ilmaista.

2. Miksi Järjestötietopalvelu on tehty?

Järjestötietopalvelu kokoaa pohjoissuomalaisia yhdistyksiä yhteen yhteiselle virtuaaliselle kohtaamispaikalle ja antaa yhdistyksille mahdollisuuden saada nykyisin kuitenkin tärkeää nettinäkyvyyttä Yhdistystietosivun kautta. Järjestötietopalvelu nostaa esille yhdistyksiä ja yhdistysten toimintaa.

3. Kuka ylläpitää sivustoa?

Järjestötietopalvelusivuston ylläpitäjänä toimii Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry.

4. Miten Järjestötietopalvelua voi käyttää?

Järjestötietopalvelun käyttäjäksi pääsee, kun rekisteröityy sivustolle. Sivustolle rekisteröityessä joutuu täyttämään rekisteröintikaavakkeen ja rekisteröityminen aktivoidaan ilmoitettuun sähköpostiin tulevalla aktivoimislinkillä. Linkin painalluksen jälkeen pääseekin jo kirjautumaan sivustolle.

5. Mitä rekisteröitymisen jälkeen voi tehdä?

Rekisteröitynyt käyttäjä voi lisätä Järjestötietopalvelun Tiedote -osioon yhdistyksensä tiedotteita. Samoin rekisteröitynyt käyttäjä pysyy lisäämään järjestötietopalvelun Tapahtumat -osioon yhdistyksensä tapahtumia, ovatpa tapahtumat sitten yhdistyksen omia sisäisiä tapahtumia tai laajemmalle suurelle yleisölle tarkoitettuja tapahtumia. Pyydettyään yhdistyksen päivitysoikeutta rekisteröitynyt käyttäjä voi lisäksi täyttää yhdistyksensä Yhdistystietosivun ja päivittää sitä.

6. Mikä on Yhdistystietosivu?

Yhdistystietosivu on Järjestötietopalvelun Yhdistykset -osiossa jokaisella pohjoissuomen yhdistyksellä oleva sivu, jonka yhdistys (yhdistyksen edustaja) voi itse täyttää kun rekisteröityy ja pyytää yhdistyksen päivitysoikeutta.

7. Mitä hyötyä on Järjestötietopalvelun käyttämisestä?

Järjestötietopalvelun avulla yhdistykset saavat nykyisin tarpeellista nettinäkyvyyttä. Yhdistyksen toiminta tulee näin laajemman piirin tietoisuuteen. Yhdistystietosivua voi käyttää pienimuotoisena "kotisivuna", jolla voi muutenkin tiedottaa yhdistyksen ajankohtaisuuksista.

8. Mitä teen kun en löydä yhdistystäni Järjestötietopalvelusta?

Ota yhteyttä sivuston ylläpitäjään (webmaster(at)majakkatalo.fi), jotta sinunkin yhdistyksesi voidaan liittää mukaan yhdistysten joukkoon. Uudet rekisteröityneet yhdistykset eivät välttämättä ole vielä mukana.

9. Voitteko täyttää puolestamme Yhdistystietosivun?

Ylläpitäjä voi lisätä yhdistyksen Yhdistystietosivulle tietoja, jos yhdistyksen virallinen edustaja toimittaa tiedot sähköpostilla. Muistathan kysyä luvan henkilöiltä, joiden henkilötietoja yhdistyksen sivulle laitetaan (Henkilötietolaki).

10. Voiko sivuston käytössä saada henkilökohtaista opastusta?

Järjestötietopalvelun käyttökoulutusta järjestetään tarpeen mukaan eri paikkakunnilla. Kaikissa sivuston käytön ongelmissa voi ottaa yhteyttä Majakan asiakaspalveluun puh. 050 420 3060 tai vaikkapa tulla käymään Majakassa ihan paikan päällä.